Velika Ilova – crkva “Smederevo”: Djeca na 50 radonica (VIDEO)

October 18, 2020, 4:13 pm

Radionice za djecu pod nazivom „Naša budućnost“ koje se odvijaju pod okriljem hrama „Smederevo“ u Velikoj Ilovi kod Prnjavora, dale su velike rezultate. Djevojčice i dječaci su naučili razne vještine, među kojima su recitovanje, pjevanje, vezenje, a mališani su učili o poštovanju pravila saobraćaja i brojne druge aktivnosti. Na ovaj način su se i družili sa vršnjacima ali i duhovno više približili crkvi i hrišćanstvu.

Tridesetak mališana iz Velike Ilove u protrekloj godini dosta toga su naučili na radionicama „Naša budućnost“ koje se odvijaju u crkvi „Smederevo“. Djevojčice su savladala vještine pletenja, vezenja, pravljenja kolača,  pa čak i frizerskog posla, a svi zajedno su učili i o denatlnoj higijeni, pošztovanju pravila u saobraćaju, pjevanju, folkloru,  recitovanju i brojnim drugim aktivnostima.

Domaćini, jerej Sreten Živković i njegova supruga Jelena kažu da je cilj svih ovih aktivnosti da djecu više duhovno povežu sa hramom i pravoslavljem.

– Ovdje, u našem crkvenom dvorištu svjedoci smo dječije ljubavi prema Gospodu i njihove vjere koje iskazuju, i kao sveštenik radostan sam zbog toga, kazao je jerej Živković.

– Djeca su dosta toga naučila i uz pomoć predavača koji su došli da ih poduče, rekla je popadija.

I roditelji mališana su takođe bili uključeni u aktivnosti oko pripremanja materijala za radionice ali i pripremanja ukusnog posluženja.

TVK3

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *