Velika akcija policije na suzbijanju prostitucije: Pet makroa uhapšeno u donjem vešu

June 23, 2022, 7:18 am

​BEOGRAD – Policija u Beogradu je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal danas uhapsila pet članova organizovane kriminalne grupe zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i posredovanje u vršenju prostitucije.

MUP Srbije je objavio snimak akcije hapšenja, na kojem se vide naoružane policijske snage koje su upale u kuću u kojoj su se nalazili osumnjičeni, koje su zatekli u donjem vešu.

Uhapšeni su R.M. (43), S.T.J. (43), S.D. (33), G.S. (51) i Đ.A. (25), svi iz Beograda.

Sumnja se da su oni od januara do sredine juna ove godine iznajmljivali stanove na teritoriji Beograda u kojima su boravile djevojke koje su vrbovali da se bave prostitucijom.

“Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su u periodu od sredine januara do polovine juna ove godine na teritoriji grada Beograda pronalazili i podsticali ženske osobe na pružanje seksualnih usluga prostitucije”, naveli su iz MUPa Srbije.

Oni su takođe oglašavali prostituciju na jednom internet portalu namijenjenom za promovisanje pružanja seksualnih usluga postavljajući i ažurirajući oglase s fotografijama i oglašenim brojevima telefona angažovanih osoba, ugovarali vrstu seksualne usluge, mjesto, vrijeme, dužinu i cijenu pružanja seksualne usluge, za šta su pribavili korist u neutvrđenom iznosu koju su dijelili zajedno, dodaju iz MUPa Srbije.

Kako navode, sat seksualnih usluga se kretao od 150 do 200 evra.

Novac stečen posredovanjem u vršenju prostitucije osumnjičeni su dijelili između sebe u zavisnosti od zadataka koje su imali u izvršenju krivičnog djela, naveli su iz MUPa Srbije.

 

NEZAVISNE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.