TV K3

android aplikacija

instaliraj

Večeras Đurđevdanski festival dječije pjesme

Večeras Đurđevdanski festival dječije pjesme

Devetnaest novih Đurđevdanskih zvjezdica vas poziva na najbolju zabavu u regionu.

Mališani iz Bosne i Hercegovine/Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Rusije večeras od 20 časova u Sportskoj dvorani “Borik” pjevaju 16 novih dječijih hitova!

Ulaznice za Festival po cijeni od 1 KM možete kupiti u Sportskoj dvorani “Borik” i na portirnici RTRS-a, a kao i prethodnih godina sav prihod ide u humanitarne svrhe. Ove godine u humanitarni fond ulazi i sav prihod RTRS-a od glasanja za nagradu publike, a kome će novac iz humanitarnog fonda biti dodijeljen odlučuje upravo pobjednik, odnosno u slučaju dueta pobjednici sms glasanja, naravno uz pomoć svojih roditelja.

Talentovane male izvođače tokom godina uvijek su ocjenjivali renomirani i priznati vokalni solisti, muzički pedagozi, kompozitori i tekstopisci, pa tako i ove godine možemo ponosno da predstavimo naš žiri:

– Jelena Tomašević, pop pjevačica iz Srbije, ujedno i predsjednica festivalskog  žirija

– Aleksandar Jošić, Muzički urednik programa Televizije Republike Srpske

– Igor Divjak, Muzički urednik Radija Republike Srpske

– Maja Tatić, muzičiki producet Muzičke prodikcije RTRS

– Goran Vuleta, muzički pedagog i kompozitor iz Prijedora

– Nina Deretić, muzički pedagog i kompozitor iz Banjaluke

– Aleksandra Turova, izvođač prošlogodišnje pobjedničke kompozicije

Ove godine na Festivalu dodjeljujemo sljedeće nagrade:

– tri nagrade za kompoziciju, od kojih je prva, ujedno i glavna nagrada Festivala, i nosi ime Jadranke Stojaković (novčani iznosi za prvu, drugu i treću nagradu su: 1.500 KM, 1.000 KM i 500 KM)

Ostale nagrade su:

– prva, druga i treća nagrada za interpretaciju (500 KM, 300 KM, 200 KM)

– nagradu za najbolji aranžman (300 KM)

– nagradu za najbolji tekst  (300 KM)

– nagradu za najbolji scenski nastup (100 KM)

Imamo i nagradu žirija učesnika, o kojoj  odlučuju sami izvođači (100 KM), a SMS glasanje, koje je u toku, odrediće ko dobija nagradu publike(200 KM) i ujedno će odlučiti kome će uručiti cjelokupan iznos iz humanitarnog fonda Đurđevdanskog festivala.

Ove godine tim Đurđevdanskog festivala spremio je mnoštvo iznenađenja za publiku, tako da su voditelji i domaćini na festivalu glumački par Nenad Okanović Oki i Bojan Ivković Boki, a predsjednica žirija i gost revijalnog dijela festivala je pjevačica Jelena Tomašević.

Zato, ne zaboravite glasati za svoje favorite i pripremite se za finalno veče festivala da zajedno pjevamo i plešemo, a sve kompozicije i učesnike ovogodišnjeg festivala, kao i pravila za glasanje za nagradu publike možete pronaći na fejsbuk stranici festivala, Đurđevdanski festival, kao i na sajtu djeca.rtrs.tv.

Očekujemo vas na nezaboravnoj zabavi večeras 10. maja od 20 časova! A za sve one, koji ne mogu doći u Banjaluku, kao i prethodnih godina RTRS je omogućio direktan prenos na našem prvom programu.

 

(RTRS)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.