Veća potražnja i veće cijene stanova u Banjaluci (VIDEO)

January 16, 2017, 7:42 pm

Za one koji planiraju kupovinu stana u najvećem gradu RS, nema radosnih vijesti. Umjesto pojeftinjenja, došlo je do poskupljenja nekretnina. Isto tako, I U Sarajevu I Mostaru cijene su I dalje visoke, iako je objavljena informacija da su stanovi u ovim gradovima pojeftinili.

Kvadrat u centru Banjaluke vrijedi kao suvo zlato.  Ali reklo bi se da kupaca itekako ima, jer potražnja, kažu trgovci nekretninama, nikada nije bila veća. Nikad veće nisu bile ni cijene, jer su stanovi u novogradnji I za 250 maraka skuplji nego prije dvije godine.

I u Sarajevu stanovi prilično skupi. Informacija da se bilježi pad od 10.5 odsto za prodaju nekretnina, iz jedne sarajevske agencije su nam rekli da to nije tačno.

A ulaganje novca u nekretnine se itekako isplati. Mnogi iz drugih opština I gradova hrle da kupe stan u Banjaluci. Sve je više I onih iz dijaspore, posebno Švajcarske. Neki od njih stanove, nakon kupovine izdaju po dobrim cijenama. Najveća potražnja, ističu u jednoj od agencija za nekretnine, je za manjim stanovima I to od 30 do 60 kvadrata.

Pa ko voli luksuz, a ima dubok džep, ne treba da brine. Oni kojima je novčanik tanji, a džepovi plitki, mogu samo da sanjaju novoizgrađene kvadrate u strogom centru Banjaluke. Novih poskupljenja nekretnina u ovoj godini ne bi trebalo da bude ali isto tako, oni koji trguju nekretninama, tvrde da neće biti ni pojeftinjenja. Bar ne dok je velika potražnja.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.