TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vašington ne odustaje od sankcija Moskvi

Vašington ne odustaje od sankcija Moskvi

SAD će nastaviti sa sprovođenjem oštre politike sankcija protiv Rusije, izjavio je američki ministar finansija Stiven Mnučin.

On je novinarima, nakon obraćanja članovima Predstavničkog doma SAD, rekao da je trenutna američka administracija oštrija prema Rusiji i da je uvela više sankcija Moskvi nego ranije, te da će nastaviti istim putem.

“Ministarstvo finansija SAD donijelo je najbolju procjenu u sprovođenju zakona i pravila, kako bi imalo za Vašington efikasne programe sankcija”, istakao je Mnučin.

Izjave Mnučina predstavljaju odgovor na zabrinutost članova Kongresa zbog ukidanja sankcija kompanijama povezanim sa ruskim biznismenom Olegom Deripaskom.

Visoki zvaničnici administracije SAD su u posljednjih nekoliko mjeseci u više navrata napomenuli da će i dalje insistirati na uvođenju više sankcija protiv Rusije.

Američke vlasti su 6. aprila 2018. godine uvele sankcije protiv nekoliko ruskih zvaničnika, biznismena i kompanija, među kojima je i Deripaska.

Sankcijama je predviđeno zamrzavanje imovine u SAD i zabrana državljanima SAD da posluju sa kompanijama uvrštenim na listu sankcija, podsjetio je TASS.

Ministarstvo finansija dalo je američkim investitorima rok do 7. maja da proda dionice i obveznice ovih kompanija, a do juna da postepeno okonča poslovanje ili postojeće ugovore sa ovim preduzećima, ali je krajnji rok od tada više puta pomjeren.

 

(agencije)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.