Vanredno stanje u Donjecku i Lugansku, u toku evakuacija rudara

January 26, 2015, 4:34 pm

Vlada Ukrajine je svim regionima naložila da budu u stanju pripravnosti, rekao je premijer Arsenij Jacenjuk, prenosi Raša tudej.

Do sada je evakuisano 110 od 500 rudara koji su ostali zatrpani u rudniku u Donjecku, kada je granata pogodila trafo-stanicu i presjekla dovod struje.

Inače, ukrajinska artiljerija pogodila je trafo-stanicu koja snabdijeva rudnik uglja Zasjatko oko podneva po lokalnom vremenu u Donjecku, rekao je lokalni zvaničnik za rusku agenciju.

U novim sukobima na istoku Ukrajine ubijeno je najmanje sedam ukrajinskih vojnika. Kao rezultat granatiranja, Ukrajina je izgubila sedam vojnika, a 24 su ranjena, rekao je portparol ukrajinske vojske Vladislav Seleznjov za AFP.

Ministarstvo odbrane samozvane Donjecke Narodne Republike optužilo je ukrajinske bezbjednosne snage da koriste stanovnike naselja Avdejevka kao živi štit, dodaje ruska agencija Tas.

Portparol tog ministarstva Eduard Basurin rekao je da su ukrajinske snage granatirale donjecke stambena naselja 15 puta tokom noći i da su najgore pogođena područja gradova Dokučajevsk i Donjeck.

On je dodao da su područja Petrovski i Kujbiševski pretrpjeli najveću štetu i da milicija, trenutno, pokušava da potisne ukrajinsku vojsku od grada Debalceva.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *