Vakcinacija ambulantnih i hospitalizovanih pacijenata, njihovih porodica i pratnje i ostalog zainteresovanog građanstva

July 28, 2021, 11:20 am

Proces imunizacije protiv COVID19 u najvećoj zdravstvenoj ustanovi Republike Srpske počeo je 12. februara ove godine kada je generalni direktor UKC Republike Srpske prof. dr Vlado Đajić prvi u Bosni i Hercegovini primio vakcinu. Od tada su konstantno vakcinisani naši zaposleni i penzioneri Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

S obzirom na činjenicu da je Univerzitetski klinički centar Republike Srpske najveća zdravstvena ustanova koja zbrinjava najveći broj pacijenata u Republici Srpskoj, a ujedno i najteže pacijente, odlučeno je da se proširi obuhvat programa vakcinacije protiv COVID19.

“Naša ustanova počinje sa vakcinacijom prvenstveno hroničnih pacijenata koji dolaze na ambulantne preglede, hospitalizovanih pacijenata i njihovih porodica, njihove pratnje, kao i svih zainteresovanih građana.  Vakcinacija će se kao i do sada obavljati na vakcinalnom punktu Urgentnog centra UKC RS (zgrada Centralnog medicinskog bloka – ulaz od zgrade Ginekologije), a svi zainteresovani će moći da dobiju sve neophodne informacije i da se prijave za vakcinaciju od sutra na broj telefona 051 34 30 30 svaki radni dan u periodu od 9:00 do 12:00 časova”, saopšteno je iz UKC-a.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.