TV K3

android aplikacija

instaliraj

Uz ove savjete izgubićete pola kilograma za nedjelju dana!

Ukoliko želite da izgubite pola kilograma za samo nedjelju dana, potrebno je da unosete 3.500 kalorija.

Uz ove savjete izgubićete pola kilograma za nedjelju dana!

Najsigurniji način da smršate bez izgladnjivanja je da se ukupna količina kalorija ravnomjerno rasporedi na sedam dana. Određeni broj kalorija može da se “sprži” redovnim vježbanjem, ali da bi se ispoštovao predviđeni broj kalorija, a da pritom ne bude praćeno “krčanjem” stomaka, pridržavajte se sledećih savjeta.

Izbjegavajte sir u sendviču

Nutricionistkinja Kajlin Bogden navodi da klasična kriška sira ima od 80 do 100 kalorija. Kako Kajlin tvrdi ukoliko u sendvič ne stavljamo sir, bez obzira da li je sendvič sa šunkom, pečenicom ili ćuretinom, možemo da smanjimo unos i do 300 kalorija. Naravno pod pretpostavkom da u prosjeku pojedemo dva do tri mala sendviča. To znači ukoliko izbjegavamo sir tri puta nedjeljno možemo smanjiti unos do 900 kalorija

Umjesto hljeba zelena salata za burger

– Jedan hrskavi list zelene salate sadrži pet kalorija, dok tipičan burger sadrži 250 – kaže Kajlin. Ukoliko uzmemo u obzir da obični bijeli hljeb nema ukus, ovaj način zamjene pored smanjenja unosa kalorija će istovremeno nadražiti vaše čulo ukusa.

Pijte vodu sa limunom umjesto soka

Standardna časa od 2 dl cijeđenog soka sadrži 120 kalorija, dok kupovni sokovi imaju još više.

– Najbolje rješenje je da sok zamjenite čašom vode i parčetom limuna, na ovaj način će te unijeti sve neophodne sastojke i vitamin C a pri tom smanjiti unos kalorija za 100 – tvrdi Kajlin.

Limun za salatu umjesto sirćeta

Sirće i ulje u salati je čine izuzetno masnom, tako da gledajte da je izbjegavate. Umjesto kombinacije ulje-sirće, pola limuna će obogatiti salatu, a zbrisaće 200 kalorija.

Bademovo mlijeko u pahuljicama

Nezaslađeno bademovo mlijeko je takozvani nutricionistički delikates, a pola čaše bademovog mlijeka sa sobom nosi 30 kalorija za razilku od običnog mlijeka iz tetrapaka koji ima preko 70. Redovno konzumiranje pahuljica i bademovog mlijeka za doručak će smanjiti unos od 280 kalorija za cijelu nedjelju.

Ako naručujete, naručite malo parče pice

Znamo da najveći dio pice čini njena podloga, odnosno tijesto. Izbjegavajte picu sa debelim tijestom kao i sa dodacima majoneza ili kečapa. Ušteda od 200 do 300 kalorija.

 

Atv

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.