TV K3

android aplikacija

instaliraj

Ustavni sud RS ocijenio neprihvatljivim zahtjev Kluba delegata bošnjačkog naroda

Ustavni sud RS ocijenio neprihvatljivim zahtjev Kluba delegata bošnjačkog naroda

Na današnjoj sjednici Vijeća za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske odlučeno je da nije prihatljiv zahtjev Kluba delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda RS za utvrđivanje postojanja vitalnog nacionalnog interesa konstitutivnog bošnjačkog naroda u zaključcima vezi sa razmatranja Informacije o Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta usvojenoj na 8. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Radi se o zaključcima koje je Narodna skupština RS izglasala na sjednici 14. posebnoj sjednici održanoj 1. juna 2020. godine.

“Ovakvu odluku Vijeće je donijelo jer je ocijenjeno da, s obzirom na sadržinu osporenih zaključaka kao i pitanja koja se njima tretiraju, proizlazi da ovi akti ne sadrže norme opšteg karaktera već da je riječ o aktima kojim se izražava politički stav Narodne skupštine RS u vezi predmetne Informacije. Zbog toga, Vijeće je utvrdilo, kao i više puta do sada u sličnim pravnim situacijama, da nije u njegovoj nadležnosti da ocjenjuje saglasnost osporenih Zaključaka sa odredbama Ustava kojima se štite vitalni nacionalni interesi konstitutivnih naroda u RS”, navodi se u saopštenju iz Ustavnog suda RS.

N.N.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.