TV K3

android aplikacija

instaliraj

Ustavna preispitivanja u Savezu sindikata Srpske

Ustavna preispitivanja u Savezu sindikata Srpske

Predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske, Božo Marić, izjavio da će ovaj sindikat uputiti Ustavnom sudu Srpske zahtjev za ocjenu ustavnosti Statuta Saveza sindikata Republike Srpske.

 “Mi smo, napuštanjem kongresa /Saveza sindikata 4. jula u Tesliću/, najavili mogućnost da izađemo iz Saveza. Republički odbor danas je odlučio da se obratimo Ustavnom sudu i zatražimo ocjenu ustavnosti i zakonitosti Statuta Saveza sindikata”, rekao je Marić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je u prethodnom periodu ovaj sindikat bio inicijator reformi u okviru Saveza sindikata, te da je i na tom kongresu pokušao da, ulaganjem 26 amandmana, bude promijenjen Statut i usklađen sa Zakonom o udruženjima i fondacijama.

“Već 12 godina Savez sindikata ne radi u skladu sa zakonom i Ustavom. Došlo je vrijeme da se demistifikuje Savez sindikata i njegovo rukovodstvo. Mi smo ulaganjem tih 26 amandmana na kongresu dobili potvrdu da smo u pravu, jer je Savez povukao vlastiti prijedlog statuta sa dnevnog reda kongresa”, rekao je Marić.

Sindikat uprave je jedini granski sindikat koji se otvoreno protivio reizboru Ranke Mišić na dužnost predsjednika Saveza sindikata Republike Srpske na kongresu u Tesliću.

Izvor: SRNA

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.