TV K3

android aplikacija

instaliraj

Ustao sjever i jug: Litije iz Barica do Bijelog Polja, od Ulcinja do Bara

Ustao sjever i jug: Litije iz Barica do Bijelog Polja, od Ulcinja do Bara

Desetine hiljada građana Crne Gore i danas su u molitvenim litijama za očuvanje svetinja Srpske pravoslavne crkve (SPC) od spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, a podrška stiže i iz gradova u regionu, kao i cijelog svijeta.

Ispred manastira Svetog Luke u Župi okupili su se građani i sa monaštvom i sveštenstvom krenuli u litiju do hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću.

Na čelu litije nalazi se barjak sa bitke na Krusima koji je Petar Prvi Petrović Njegoš poklonio bratstvu Čvorovića.

Građani Andrijevice okupili su se u 13.30 ispred crkve Svetog arhangela Mihaila odakle su krenuli u litiju do Murine, a u Beranama je litija iz centra grada do Manastira Đurđevi stupovi krenula u 16 časova.

Iz sela Lepenac kod Mojkovca krenula je litija od crkve Svetog Prokopija do hrama Hristovog Roždestva u Mojkovcu. Na litiji je oko 300 građana Lepenca, Prošćenja i okolnih sela.

Manastir Podlastva danas je odredište svih Grbljana iz Budve, Tivta i Kotora. Više stotina vjernika u litiji od kotorske raskrsnice krenulo je prema manastiru Podlastva u Grblju na molitvenom hodu dugom 15 kilometara, a litiju predvode otac Gojko Perović i Momčilo Krivokapić.

Na litiji u Herceg Novom krenuli su mještani Jošice, kod Kamenara, a oni krsnim hodom idu ka manastiru Savina udaljenom 15 kilometara.

Iz mjesta Šula sa granice sa Republikom Srpskom krenuli su vjernici na moleban za odbranu svetinja u Pljevlja.

SRNA

Foto: in4s.net

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.