TV K3

android aplikacija

instaliraj

Uručena donacija vrijedna 10 miliona KM

Ambasador Kine u BiH Dong Čunfeng predao je danas Upravi za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH donaciju Vlade Kine, dva specijalizovana velika skener vozila i kontejnera za kontrolu uvoza robe, čija je vrijednost 10 miliona KM.

Uručena donacija vrijedna 10 miliona KM

“Ova donacija pomoći će nam da se snažnije uhvatimo u koštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom, kao i sprečavanjem carinskih i trgovinskih prekršaja. Donirana vozila omogućavaju da se detljano izvrši pregled kontejnera i kamiona i da budu otkrivene bilo kakve sumnjive stvari u njima”, rekao je direktor UIO BiH Miro DŽakula prilikom primoredaje ove donacije.

Prema njegovim riječima, obuku za upravljanje ovim vozilima, u saradnji sa kineskim partnerima, već su prošla 22 službenika UIO BiH.

On je naglasio da je proizvođač ovih vozila “Nuktek kompani limitid”, koja je vodeći svjetski proizvođač opreme za provjeru prtljaga, putnika i tereta na kopnenim graničnim prelazima, aerodromima, morskim pristaništima, željeznici.

“Ova dva vozila biće locirana na najfrekventnijim carinskim ispostavama u Sarajevu i Gradišci, a s obzirom da je riječ o mobilnim skener vozilima, ona će često biti korištena za provjere teretnih vozila i kontejnera na raznim mjestima širom BiH”, rekao je DŽakula.

Kineski ambasador izrazio je zadovoljstvo današnjim događajem, ističući da su ovi kamioni djelo kineskih proizvođača, napravljeni u skladu sa najvišim svjetskim standardima.

“Upotreba ovih specijalnih vozila olakšaće kontrolu robe na carinskim prelazima u BiH, a današnja svečanost potvrda je prijateljskih odnosa BiH i Kine”, rekao je Čunfeng.

Prema njegovim riječima, Vlada Makedonije, koja raspolaže sa sličnim kamionima, već nakon godinu počela je da ostvaruje značajan finansijski priliv u budžet.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.