TV K3

android aplikacija

instaliraj

Uroš Petrović održao radionicu sa prnjavorskim mališanima (FOTO)

Uroš Petrović održao radionicu sa prnjavorskim mališanima (FOTO)

Brojni mališani i njihovi roditelji uživali su u prnjavorskom Centru za kulturu u jednočasovnoj interaktivnoj radionici pisca za djecu Uroša Petrovića u kojoj su rješavali različite pitalice i mozgalice.

Ko do sada nije čuo da je najbolji i najučinkovitiji način učenja kroz igru? I da je moguće pamtiti uz pomoć različitih tehnika? Upravo je ovo cilj i smisao NTC učenja – učenja kroz igru. Predavanje i radionicu u Centru za kulturu u Prnjavoru održao je koautor NTC programa i dječiji pjesnik, Uroš Petrović. Tokom radionice djeca su imala priliku odgovoriti na zagonetna pitanja, povezati sve što znaju, tražiti rješenja i pri tome doći do mnoštva novih ideja. Mališanima koji su uspješno riješili postavljena pitanja, autor radionice Uroš Petrović poklanjao je čarobne, smajli loptice.

Petrović je rekao da je sve veće interesovanje za NTC program učenja, koji se primjenjuje u više od 15 zemalja, i da se on i njegov kolega Ranko Rajović trude da mališani budu uspješniji, srećniji, efikasniji i da bolje razmišljaju.

Tokom radionice vladala je pozitivna atmosfera, a djeca su bila više nego zainteresovana.

NTC sistem učenja već četiri godine postoji u Banjaluci. Radionice se realizuju u Prnjavoru, Kotor Varošu i u Prijedoru.

Uroš Petrović je književnik čija djela pomjeraju granice u savremenoj literaturi za djecu i mlade. Kao predavač često gostuje na fakultetima u školama i drugim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu. Autor je 16 knjiga.

Izvor: TV K3 

 

 

 

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.