TV K3

android aplikacija

instaliraj

Uragan Florens odnio prve žrtve

Uragan Florens odnio prve žrtve

Uragan Florens odnio je prve živote. Kako javlja CNN, drvo je palo na majku s bebom i oboje ih usmrtilo, dok je otac zadobio povrede i prevezen je u bolnicu.

Nema detalja o stepenu povreda koje je zadobio nesrećni muškarac.

Američke vlasti upozoravaju da bi zbog udara uragana Florens na Istočnu obalu SAD-a moglo da bude puno mrtvih, javlja BBC.

Stotine hiljada Amerikanaca ostalo je bez struje nakon što je uragan dosegao Istočnu obalu Sjedinjenih Država. Uragan se kreće prema unutrašnjosti zemlje, pri čemu su maksimalne jačine vjetra ipak nešto pale pa se kreću oko 150 km/h.

Oluja bi mogla da pogodi 10 miliona ljudi, a obavezna evakuacija obuhvatila je više od milion stanovnika s obala Sjeverne i Južne Karoline i Virdžinije.

Vanredno stanje proglašeno je u državama Džordžija, Južna i Sjeverna Karolina, Virginia, Merilend, te Vašington.

Prema najnovijim podacima, bez struje je sada više od 600.000 ljudi u Sjevernoj i Južnoj Karolini.

Uragan je izgubio snagu prilikom približavanja Sjevernoj i Južnoj Karolini, ali funkcioneri i dalje upozoravaju da bi uragan Florens mogao da ubije “velik broj ljudi”, a postoji i rizik od “katastrofalnih poplava”.

Poseban problem su pljačkaši koji koriste situaciju i upadaju u kuće evakuisanih ljudi. Policija je neke od njih uhapsila u okrugu Brunsvik u Sjevernoj Karolini.

N.N.

Komentarišite

Your email address will not be published.