TV K3

android aplikacija

instaliraj

UniCredit: Neto dobit u drugom kvartalu porasla 8,3%

UniCredit: Neto dobit u drugom kvartalu porasla 8,3%

Italijanska banka UniCredit u utorak je objavila da joj je neto dobit u drugom ovogodišnjem tromjesečju porasla za 8,3 posto u odnosu na isti period prošle godine, zahvaljujući nižim operativnim troškovima te nižim neto otpisima zajmova i rezervacijama.

Neto dobit UniCredita u tom periodu dostigla je 1,02 milijarde evra. Ukupni bankarski prihodi u tom kvartalu smanjeni su za 4,3 posto na 4,95 milijardi evra.

Operativni troškovi u drugom tromjesečju iznosili su 2,66 milijardi evra, u poređenju sa 2,86 milijardi evra u istom periodu prošle godine. Neto otpisi zajmova i rezervacija, pak, smanjeni su za 24 posto na 504 miliona evra.

Vrijednost izdatih zajmova na nivou grupe iznosila je krajem juna 422,9 milijardi evra, što je za 2,9 posto više nego u prošle godine. Iznos depozita dostigao je 413,8 milijardi evra, što je za 4,8 posto više.

“UniCreditov tim je u prvoj polovini 2018. godine postigao jako dobar rezultat, uprkos veoma zahtjevnom tržištu i geopolitičkom kontekstu. Ostaćemo vjerni evropskoj i italijanskoj ekonomiji i njihovoj snažnoj fundamentalnoj osnovi”, izjavio je izvršni direktor Jean Pierre Mustier, komentirajući ostvarene poslovne rezultate.

Izvor: Seebiz

Komentarišite

Your email address will not be published.