Umićević: Zakazivanja nestatutarnog sastanka, ne može biti smatran kao legalno zakazan

May 23, 2020, 9:09 am

Rukometni savez  Republike Srpske razočaran je insistiranjem  g.Slobodana Zadre na održavanju sastanka UO RSBiH mimo Statuta RS BiH i Poslovnika o radu  UO  RS BiH.

Za Rukometni savez  Republike Srpske pokušaj zakazivanja nestatutarnog sastanka, bez uvažavanja prijedloga jedne od dvije članice RS BiH kao i neusaglašavanja sa podpredsjednikom UO RSBiH, nikako ne može biti smatran kao legalno zakazan sastanak.

Mnogo propusta koji krše Statut i Poslovnik o radu su evidentni pa zbog toga za RS Republike Srpske pozivanje na član 37.statuta je tragi-komično.

Predsjednika podjećamo na postupak koji mora ispoštovati kako bi zakazao sjednicu UO i to:

-Tačke dnevnog reda mora usaglasiti sa potpredsjednicima i za svaku dostaviti materijal sa prijedlogom odluka 7 dana prije tačnog datuma, vremena i mjesta sastanka,

– Svaki član UO RSBiH ima pravo predlagati tačke dnevnog reda sa obrazloženjem,

– Članice RS BiH a to su RS FBiH i RS Republike Srpske imaju pravo da traže uvrštenje u dnevni red određenih tačaka o kojima se mora raspravljati,

Sve ovo kao i mnoge druge stvari su zaobiđene i sastanak neće biti održan do ispunjenja svih propisanih uslova.

Dodatni problem je i nedostatak Generalnog sekretara bez kojeg savez više ne može funkcionisati.

Ako smo prenijeli ovlaštenja za te poslove na g đu Almu Čengić i ona bi trebala povesti računa o članu 15 Poslovnila o radu UO RSBiH koji kaže:

ZA ZAKONITOST RADA UO RS BiH ODGOVARA GENERALNI SEKRETAR SAVEZA.

Na kraju bez jasnog i usaglašenog dnevnog reda uz uvažavanje svih mišljenja, predstavnici iz RS Republike Srpske neće prisustvovati nikakvim nelegalnim skupovima.

POTPREDSJEDNIK UO RS BiH

      Marinko Umičević

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *