Ultimatum FK Crvena zvezda: Igraj bez plate ili ćeš na klupu

February 11, 2015, 9:16 am

Generalni direktor Zvezdan Terzić opovrgava je sve.

Problemima u najtrofejnijem srpskom klubu nikad kraja. Zvezdu već dugo guše ogromni dugovi, a jedini spas je prodaja igrača, koja u posljednje vrijeme ne donosi toliko novca kao nekad.

Da stvari budu gore, ni transferi ne prolaze glatko, a novi problemi niču kao pečurke poslije kiše. Posljednji takav slučaj je i sa jednim od najboljih igrača ovog kluba u posljednje vrijeme, kojem u junu ističe ugovor. Lazović je već potpisao predugovor sa Đenovom, a navodno Zvezda, koja mu je dužna pola miliona evra, želi da joj igrač oprosti sve naredne plate do odlaska u Italiju.

Beogradski mediji prenose da je Lazović dobio i prijedlog isplata zaostalih dugovanja, i to u pet rata, s tim da će prvu dobiti tek u septembru. Ponuda, navodno, glasi “uzmi ili ostavi”.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić kaže da nije tražio od Lazovića da proljećni dio sezone igra besplatno. On tvrdi da je od veziste “crveno-bijelih” zatražio da se ugovor revidira kako bi imao slična primanja kao ostatak tima.

“Klub nije postavljao uslove, već smo trener Nenad Lalatović i ja obavili razgovore sa Darkom, a isto će uraditi i potpredsednik kluba Slaviša Kokeza. Želimo da definišemo status jer je malo neuobičajeno da Lazović ima platu od 250.000 evra godišnje, a drugi najplaćeniji igrač u ekipi Aleksandar Luković 120.000. To je u ovim uslovima neprimerena plata”, rekao je Terzić.

Terzić je potvrdio da “crveno-bijeli” duguju Lazoviću 550.000 evra, kao i da žele da sklope dogovor u vezi sa dinamikom isplate.

“Bivši potpredsjednik Nebojša Čović revidirao je svima ugovore, osim sa njim. Zašto je imao toliki ugovor? To su sve pitanja za prethodno rukovodstvo. Lazović je ukupno koštao Zvezdu 1,5 miliona evra i samo štednjom možemo da stanemo na noge. Prethodno je sve bilo iživljavanje”, naveo je direktor Zvezde.

Terzić je Lazovićev slučaj uporedio sa Danilom Pantićem iz Partizana, kome takođe ugovor ističe na kraju sezone.

“Videli ste kako je Partizan postupio s Pantićem i nije ga odveo na pripreme. Zvezda je bila korektna, ali osim Lukovića, samo dva igrača zarađuju preko 80.000 evra. Svi ostali 20.000 manje i trener Lalatović mora da proceni da li je Lazovićev doprinos četiri puta veći od njihovog”.

Prvi operativac Zvezde istakao je da su Lazovićevi menadžeri gledali svoj interes, ali ne i kluba.

“Ako su mu već pronašli klub, mogli su ljude iz Đenove da dovedu u Zvezdu i plate određeno obeštećenje. Nije problem što je otišao u Italiju, ali i mi moramo da imamo neki interes”, zaključio je Terzić.

Lazović je na “Marakanu” stigao u ljeto 2009. iz čačanskog Borca, a Zvezda je 2012. odbila ponudu Red Bula iz Salzburga vrijednu pet miliona evra.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *