TV K3

android aplikacija

instaliraj

UKC RS najavio DISCIPLINSKI POSTUPAK protiv radnice koja je dala “izjavu” Stanivukoviću (VIDEO)

UKC RS najavio DISCIPLINSKI POSTUPAK protiv radnice koja je dala “izjavu” Stanivukoviću (VIDEO)

Rukovodstvo Univerzitetskog kliničkog centra RS saopštilo je da je žena koja je, u video zapisu objavljenom na društvenim mrežama, kod prijemnog pulta u zgradi Klinike za ginekologiju UKC RS komentarisala visinu plata i uplatu doprinosa za zaposlene u ovoj ustanovi, prekršila radnu obavezu, te da će zbog toga pokrenuti disciplinski postupak.

– Kao što je javnost već upoznata, plate sa porezima i doprinosima svim radnicima UKC RS se uplaćuju redovno od prvog dana preuzimanja dužnosti direktora UKC RS profesora doktora Vlade Đajića. Javno iznošenje netačnih informacija u vezi sa gore navednim smatra se prekršenom radnom obavezom. Takođe, javno istupanje zaposlenih u toku radnog vremena, na radnom mjestu bez prethodnog odobrenja Ustanove je kršenje propisa i povreda radne obaveze, te će protiv istih biti pokrenute diciplinske mjere u skladu sa Zakonom o radu – navodi se u saopštenju UKC RS.

Saopštenje je izdato danas, odnosno dan nakon što je kandidat za Narodnu skupštinu Draško Stanivuković objavio snimak na kojem se vidi kako on nenajavljeno ulazi u zgradu Klinike za ginekologiju i akušerstvo i odmah nakon toga ženu kod pulta, kojoj je snimljen samo glas, u naočigled neformalnom razgovoru pita kako ide posao, a zatim i da li se uplaćuje zdravstveno osiguranje.

Ona mu odgovara da zdravstveno osiguranje nije uplaćeno tri godine, te da su “plate nikakve”, a na osnovu snimka je teško zaključiti da li je pritom upoznata s činjenicom da je snimaju telefonom.

https://www.facebook.com/draskostanivukovic05/videos

Stanivuković je danas saopštio i da se ovoj ženi prijeti otkazom zbog njene “izjave”, te najavio da će je ispred zgrade UKC snimiti i kako govori o “mobingu, prijetnjama i ucjenama kojima je izložena”, ali je ovo snimanje kasnije otkazao, navodeći da ženi nije dozvoljeno da izađe sa radnog mjesta.

Iz UKC RS saopštili su i da “svako narušavanje javnog reda i mira vuče za sobom pravne posljedice po lica koja ih tendenciozno vrše ispred najveće zdravstvene ustanove”.

– Pozivi politički angažovanih pojedinaca i njihovo već treće ometanje procesa rada, ulasci i nedozvoljeno snimanje u najvećoj zdravstvenoj ustanovi jasno govore o želji i namjeri da se na lažima i obmanama grade imidž revolucionara i politička kampanja dok iza zatvorenih vrata naše ustanove borci za ljudske živote daleko od očiju javnosti, kako i dolikuje, rade svoj posao časno i pošteno 24 časa svaki dan, 365 dana u godini – oštro su reagovali iz UKC RS.

srpskainfo.com

Komentarišite

Your email address will not be published.