Uhvaćeni poslednji bjegunci koji su kopali tunel za bjeg iz zatvora

September 19, 2021, 7:24 am

Izraelske snage uhvatile su danas posljednju dvojicu od šest palestinskih militanata koji su prokopali tunel i pobjegli iz zatvora sa maksimalnim mjerama obezbjeđenja prije skoro dvije sedmice.
Dvojica članova “Islamskog džihada” uhvaćena su prije zore u jednoj kući u palestinskom gradu DŽenin na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštio je izraelski policijski komesar Jakov Šabtaj.

Palestinci smatraju da su članovi oružanih grupa koji su u izarelskim zatvorima heroji borbe za državnost na Zapadnoj obali, u Gazi i Istočnom Jerusalimu, teritorijama koje je Izrael zauzeo u ratu 1967. godine. Izrael smatra da su ova lica teroristi.

Policijski portparol rekao je da su uhvaćeni Ajham Najef Kamamdži i Munadel Jakub Infeijat. Mamadži /35/ je uhvaćen 2006. godine i služio je kaznu doživotnog zatvora, a Infeijat /26/ je uhapšen 2019. godine.

Prethodno su četvorica bjegunaca uhvaćena u parovima prije sedam dana nedaleko od arapskog grada Nazaret, na sjeveru Izraela. Sva šestorica su osuđena ili su bili osumnjičeni za planiranje ili izvođenje smrtonosnih napada na Izraelce

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *