Uhapšeni urednici crnogorskih portala

January 13, 2020, 7:43 am

 Podgorička policija uhapsila je glavne i odgovorne urednike portala “Borba” Dražena Živkovića /39/ i “IN4S” Gojka Raičevića /56/ zbog sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje panike i nereda, saopštila je crnogorska Uprava policije.
U policiji navode da je Živković kao glavni i odgovorni urednik portala “Borba” izazvao paniku u javnosti objavljivanjem “lažnih vijesti u vezi sa događajem u Vili Gorica u Podgorici, bez prethodne provjere informacije”.

Raičević se sumnjiči da je kao glavni i odgovorni urednik portala “IN4S” izvršio ovo krivično djelo na isti način objavljivanjem ove vijesti na portalu “IN4S”.

O svemu je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ova dva lica stiču elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda i naložio da ova lica budu uhapšena i uz krivičnu prijavu privedena tužiocu u zakonom propisanom roku, navodi se u saopštenju.

Crnogorska Uprava policije saopštila je sinoć da su netačne informacije da je juče u Vili Gorica u Podgorici odjeknula eksplozija i da bezbjednosne službe sumnjaju na pokušaj diverzije.

SRNA http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *