TV K3

android aplikacija

instaliraj

Udruženje prevoznika RS: Uslovi u kojima radimo postali su više nego neizdržljivi (FOTO/VIDEO))

Udruženje prevoznika RS: Uslovi u kojima radimo postali su više nego neizdržljivi (FOTO/VIDEO))

Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske poziva na hitni sastanak vrh BiH, ali i Republike Srpske, jer uslovi u kojima rade postali više su nego neizdržljivi.

Napominju da ulažu nadljudske napore da urade sve što je u njihovoj moći da građani ne osjete nestašicu najneophodnijih životnih namirnica, ali da su mjerama, koje su uvele Srbija i Hrvatska, stavljeni u veoma težak polozaj.

Nove uredbe, napominju u Udruženju prevoznika, su toliko otežale transport da je bukvalno nemoguće raditi i voziti, a vozači su stavljeni u veoma težak položaj i veliku opasnost od zaraze virusom korona, kao i drugih bolesti zbog loših higijenskih uslova, ogromnog čekanja u kolonama, grupisanjem velikog broja vozača dok formiraju kolone da bi ih policija provela do granučnog prelaza ili carinske ispostave. Napominju da vozači u kolonama provode po pet dana, a kao primjer daju prelaz Rača gdje nema nikakvih uslova za boravak.

– Veliki broj vozača zbog svoje bezbjednosti odbijaju da idu na put, a vlasnici preduzeća u ovakvoj situaciji trpe ogromne gubitke – navedeno je u dopisu Udruženja prevoznika za unutrašnji i medjunarodni transport Republike Srpske, koje vlasti u BiH i RS pozivaju na hitan satanak na kome će tražiti da se putem dijaloga sa Hrvatskom i Srbijom pojednostavi procedura na carinskim terminalima i prolaska kroz te zemlje.

– Ukoliko ne bude rješenja da se pojednostavi procedura transporta kroz navedene zemlje, prevoznici će biti prinuđeni, kako zbog lične bezbjednosti vozača, tako i zbog ekonomske isplativosti, obustaviti svoj rad do daljneg – stoji u dopisu Udruženja prevoznika.

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.