TV K3

android aplikacija

instaliraj

Udovičić: Zlatnim vaterpolistima po 30.000 evra

Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić najavio je gostujući u "Dnevniku" RTS da će srpskim vaterpolistima, za osvojeno zlato na upravo završenom šampionatu svijeta, pripasti po 30.000.

Udovičić: Zlatnim vaterpolistima po 30.000 evra

“Delfini” su nedjelju osvojili zlato na Svjetskom prvenstvu u Kazanju, trijumfom nad Hrvatskom sa 11:4.

Udovičić je istakao da će svaki od članova zlatne reprezentacije u rekordnom roku, u narednih nedjelju dana, dobiti po 30.000 evra.

“Kada sam bio igrač, kapiten ovim momcima, svojevremeno mi se dugovalo godinu i osam mjeseci. Sada to nije tako. Neću da pričam o bivšim vlastima, ali ova vlast zaista čini sve da sportisti i nacionalni savezi budu ispraćeni za svoje uspjehe”, istakao je Udovičić.

Udovičić je naglasio da mnogi pokušavaju da sakupe jeftine političke poene i umanje uspjeh vaterpolista plasirajući priče kako se ne vodi računa o sportu. Ministar je podvukao da država ne duguje nijedan dinar nijednom savezu niti za nagrade, niti za kampove, kao ni za pripreme igrača.

“Kako bi država pokazala da joj je stalo do sporta, već je osigurano 120 miliona dinara i besplatna “Kombank arena” za Evropsko prvenstvo u vaterpolu koje će biti održano u januaru naredne godine”, ukazuje Udovičić.

Komentarišite

Your email address will not be published.