Udario pješaka i pobjegao, pa desetak minuta kasnije taksista pregazio tijelo i vukao ga više od kilometar

October 13, 2021, 11:50 am

Beogradska policija je u saradnji sa Prvim osnovnim tužilaštvom uhapsila U.V. jer je 9. oktobra kod Kanadske ambasade udario pješaka i pobjegao, nakon čega je desetak minuta kasnije prošao taksista, nenamjerno pregazio leš i vukao ga sve do Takovske ulice.

Vijest da je taksista vozilom vukao nepoznatog muškarca više od jednog kilometra centrom Beograda šokirala je Srbiju. Taksisti je prvobitno određen pritvor, ali je daljom istragom utvrđen uzrok smrti muškarca, a taksista je pušten je na slobodu.

U subotu je taksista, vozeći ulicom Kneza Miloša od Mostarske petlje ka Cvijićevoj ulici, prešao preko NN muškog lica, starosti oko 60 godina, koji se nalazio nasred ulice, prenosi Blic.

Istragom je utvrđeno da prije nego što je taksista naišao, muškarac učestvovao u saobraćajnoj nesreći. Njega je U.V. udario vozilom i pobjegao sa lica mjesta, a desetak minuta kasnije je naišao taksista koji je prešao preko tijela i vukao ga ispod vozila do Takovske ulice.

Podsjetimo, tijelo muškarca, starog između 55 i 60 godina, koje je nađeno prošle noći kod Glavne pošte u Beogradu, tu je dospjelo tako što ga je taksi vozilo “vuklo” još od, više od kilometar udaljene, Kanadske ambasade.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *