Ubijena pakistanska Kim Kardashian (FOTO)

July 17, 2016, 12:59 pm

Pakistanska zvijezda društvenih mreža Qandeel Baloch zadavljena je u okviru “ubistva iz časti”, objavila je policija i šokirala južnoazijsku naciju.

Baloch je bila prozvana pakistanskom Kim Kardashian zbog objavljivanja kontroverznih fotografija na društvenim mrežama koje su bile izazov za društvene norme u Pakistanu koji duboko konzervativna zemlja.

Glasnogovornik Punjab policije Nabeela Ghazanfar rekao jekako je Baloch, pod pravim imenom Fauzia Azeem, ubijena u porodičnom domu u Multanu.

“Njen otac Azeem informisao je policiju da je njegov sin Waseem zadavio Qandeel. Riječ je o ubistvu iz časti, ali detaljna istraga pokazat će motiv koji stoji iza ubistva”, rekao je policajac.

Policajci su tragali za Waseem jer je najprije prijavljen njen nestanak. Lokalni mediji kazali su kako se Baloch mučila da pomire porodične konzervativne vrijednosti sa podvizima na društvenim mrežama zbog čega je nerijetko dobijala i prijetnje smrću.

“Njena braća su joj rekla da prekine s manekenstvom, ali nije ih poslušala”, rekao je izvor blizak porodici.

U pritvoru se nalaze i njeni roditelji. Rediteljica Sharmeen Obaid-Chinoy osudila je ubistvo ove ljepotice.

“Osjećam da niti jedan žena u ovoj zemlji nije sigurna dok god ne počnemo praviti primjer od ljudi, dok ne počnemo muškarce koji ubijaju žene slati u zatvor, dok ne kažemo da neće biti više ubistva i ne osudimo ubice na doživotnu kaznu zatvora”, rekla je.

Neki Pakistanci su podržali njeno ubistvo dok su drugi u žalosti.

kandel2 kandel3 kandel4 kandel5 kandel6 kandel7 kandel8 kandel9 kandel10

(agencije)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.