TV K3

android aplikacija

instaliraj

U trci za fotelju direktora Dječijeg pozorišta Republike Srpske Stanivuk i Bjelošević

U trci za fotelju direktora Dječijeg pozorišta Republike Srpske Stanivuk i Bjelošević

Rezultati konkursa za izbor direktora Dječijeg pozorišta Republike Srpske biće uskoro poznati, a komisija Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, kako smo saznali, biraće između dva kandidata, Vuje Stanivuka i Predraga Bjeloševića.

Bjelošević je na čelu ove kulturne institucije već 23 godine, a kako je istakao, želio bi još jedan mandat koji bi iskoristio da završi bitne započete poslove.

– Do kraja godine planiramo da postavimo predstave za tinejdžere, pa za djecu, održimo međunarodni festival. U planu su i veliki projekti za iduću godini, koji bi bili svojevrsna kruna moje karijere u ovoj instituciji kojoj sam, nadam se, postavio dobre temelje za dalji napredak – kazao je Bjelošević.

S druge strane, Stanivuk ima takođe velike ambicije kada je u pitanju funkcionisanje ove teatarske kuće, pogotovo kada je u pitanju njegovo finansiranje.

– Vrlo je bitan momenat menadžmenta u kulturi u današnjim vremenima, tako da bih se ja posvetio tom dijelu funkcionisanja ove kulturne institucije, ako budem izabran za direktora – kazao je Stanivuk i naglasio da ne bi zanemario ni umjetnički dio, gdje bi angažovao stručnjake da nastave na temeljima koji su već dobro izgrađeni.

 

(Glas Srpske)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.