U Srbiji 75 novozaraženih, umrla jedna osoba

September 25, 2020, 2:02 pm

U protekla 24 sata na virus korona testirane su 7.422 osobe, registrovano je 75 novozaraženih, a od kovida 19 umrla je jedna osoba, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba prof. Zoran Gojković.

On je naveo da su na respiratorima trenutno 22 pacijenata.

“Trenutno je hospitalizovano 276 pacijenata, a od početka epidemije umrlo je ukupno 746 osoba od posledica kovid 19”, rekao je Gojković na konferenciji za medije.

U KBC “Dragiša Mišović” na bolničkom liječenju je sedmoro djece i četiri majke.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević navela je da je u Beogradu laboratorijski potvrđeno 36 pozitivnih osoba na virus korona.

“Stabilan je broj pregleda u kovod ambilantama, ne raste, ali se i ne smanjuje. Na nedeljnom novou manji je broj hospitalizacija. Međutim, imajući u vidu epidemiološku situaciju oko nas, to može brzo da se promeni”, navela je ona.

Srbija, kako je navela, spada trenutno u zemlju sa najmanjim rizikom obolijevanja, a to je 14 na 100.000, dok je u pojedinim evropskim zemljama 500 na 100.000.

“To nije nešto što se desilo slučajno, već smo do toga došli zahvaljujući primeni opštih mera prevencije. Nadamo se da će tako da potraje, jer sada ulazimo u sezonu respiratornih infekcija”, zaključila je ona.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *