U Semberiji i Podrinju sutra češće padavine

September 14, 2014, 3:16 pm

 

Po kotlinama i oko rijeka ujutro će biti magle, a tokom prijepodneva uglavnom će se zadržati suvo vrijeme sa povremenim sunačnim periodima, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Uz pojačan razvoj oblačnosti, poslije podne počeće kiša, a u pojedinim krajevima biće i pljuskova. Padavine će biti češće na istoku, oko rijeke Drine, prvo u centralnom dijelu Podrinja i na prostoru Sarajevsko-romanijske regije a kasnije u donjem Podrinju, Semberiji i dijelom Posavini, gdje je moguća i grmljavina.

Najniža temperatura vazduha od devet do 14, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu oko 25 stepeni Celzijusovih. U višim predjelima biće hladnije.

Meteoalarm za sutra je izdao upozorenje na potencijalno opasno vrijeme za prijedorsku, banjalučku, sarajevsku, tuzlansku i višegradsku regiju za koje su prognozirane grmljavinske nepogode. Ova područja označena su žutom bojom.

Prema meteorološkoj prognozi, narednih dana uglavnom će biti suvo vrijeme, uz više sunčanih intervala. Јedino će u utorak biti tmurno i na sjeveru je moguća veoma slaba kiša, ali će na jugu biti toplije i pretežno sunčano. Biće svježije sa dnevnom temperaturom vazduha između 15 i 20, osim na jugu gdje se očekuje 25 stepeni.

Više sunčanih intervala i toplije vrijeme očekuju se u srijedu i u četvrtak sa dnevnom temperaturom od 20 do 26 stepeni. Hladnije će biti samo u mjestima gdje se magla zadrži duži dio dana.

Meterolozi za večeras u Posavini i Semberiji najavljuju pljuskove, gdje može pasti između pet i 20 litara po metru kvadratnom. Za područje tuzlanske regije meteoalarm je izdao žuto upozorenje na potencijalno opasno vrijeme. Prognozirane su grmljavinske nepogode.

Danas je najtopliji bio Mostar gdje u 14.00 časova izmjereno 25 stepeni, 24 je bilo u Višegradu i Trebinju, a 23 u Zvorniku.

U Bijeljini, Bileći, Neumu, Zenici i Goraždu izmjerena su 22 stepena, u Banjaluci, Prijedoru, Srebrenici i Tuzli 21, Srpcu i Foči 20 stepeni, Doboju, Livnu, Ribniku, na Sokocu, u Nevesinju i Gacku 19, u Sarajevu, Mrkonjić Gradu, Novom Gradu i Bihaću 18, Kalinoviku i Kupresu 17, a na Han Pijesku, Čemernu i Ivan-sedlu 16 stepeni.

Najhladnije bilo je na Bjelašnici gdje je u 14.00 časova izmjereno samo sedam stepeni Celzijusovih. Izvor: RTRS

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *