U Sarajevu potpisano pet sporazuma o saradnji Srbije i BiH

November 4, 2015, 4:39 pm

Protokol o saradnji između Vlade Srbije i Savjeta ministara BiH na očuvanju mosta Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu potpisali su ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežana Bošković Bogosavljević i ministar civilnih poslova u BiH Adil Osmanović.

Sporazum u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja potpisali su Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH potposao i Snežana Bogosavljević Bošković ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije.

Šarović je sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasimom Ljajićem potpisao i Memorandum o saradnji u oblasti izvoza i uvoza naoružanja, vojne opreme i robe dvostruke namjene između Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Memorandum o razumijevanju između Vlade Srbije i Savjeta ministara BiH u oblasti telekomunikacija potpisali su Ljajić i ministar komunikacija i transporta u BiH Slavko Matanović.

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije, završena je, a razmatrajući aktivnosti u oblasti energetike dogovorene su daljnje aktivnosti na izgradnji elektroenergetske interkonekcije – 110 kV dalekovoda Ljubovija – Bratunac.

Dogovoreno je da se formira međuvladina ekspertska komisija koja će u saradnji sa entitetima sačiniti konkretan plan aktivnosti, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

 

Nezavisne

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.