TV K3

android aplikacija

instaliraj

U I.Sarajevu otvorena izložba fotografija iz Prvog svjetskog rata

Izložba autentičnih fotografija o srpskoj vojsci u Prvom svjetskom ratu otvorena je sinoć u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

U I.Sarajevu otvorena izložba fotografija iz Prvog svjetskog rata

Autor izložbe Branislav Stanković i Narodni muzej iz Šapca priredili su više desetina originalnih fotografija snimljenih tokom četvorogodišnje borbe za slobodu srpskog naroda.

Ova jedinstvena izložba nosi naziv „Nemojte nas zaboraviti“ i do sada je samo jednom prikazana u Srbiji. Ovo je prvi put da se prikazuje u Republici Srpskoj. Autor Branislav Stanković ukazuje da je fotografije snimio Risto Marjanović fotograf koji je pratio srpsku vojsku od 1914. godine pa sve do kraja 1918. kroz bitke, velike pobjede i stradalništvo srpskog naroda od okupatorskih sila.

Osim 60 fotografija Riste Marjanovića prikazano je i 90 skica Vase Škičevića sa istom tematikom. U pripremi i odabiru ovog dokumentarnog materijala učestvovao je Vojni muzej iz Beograda, kao i muzeji iz Šapca i Novog Sada.

Nakon Istočnog Sarajeva izložba će biti postavljena i u drugim gradovima RS.

Uz ovu jedinstvenu izložbu fotografija i dokumenata vremena održana je i Vaskršnja akademija uz prigodan muzički i scenski program koju tradicionalno organizuju opštinski odbori Srpskog prosvjetnog i kulturnog društvo “Prosvjeta” iz Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.