TV K3

android aplikacija

instaliraj

U Prnjavoru proslavljena Krsna slava SRS – Sveta Tri Jerarha

U Prnjavoru proslavljena Krsna slava SRS – Sveta Tri Jerarha

U prisustvu velikog broja članova i gostiju, Srpska radikalna stranka Republike Srpske proslavila je Krsnu slavu – Sveta Tri Jerarha u restoranu „Peulić“ U Prnjavoru. Među brojnim gostima, slavu Srpske radikalne stranke su svojim prisustvom uveličali i predstavnici drugih političkih partija.

“Već 28 godina Sveta Tri Jerarha slave se u svim okružnim, opštinskim i mjesnim odborima Srpske radikalne stranke širom Republike Srpske. Za ovih 28 godina bilo je uspona i padova, ali se nismo promijenili. Ostali smo vjerni tradiciji ove politike i ideologije, nepokolebljivi i odlučni”, istakao je predsjednik SRS Milanko Mihajlica.

“Ponosim se članstvom Srpske radikalne stranke. Radi se o velikim ljudima, iskrenim patriotima, domaćinima, koji nisu mijenjali politički kurs, koji se doslijedno bore za interese Republike Srpske, za interese običnog čovjeka i ono što nas, ja bih rekao posebno izdvaja u odnosu na druge političke stranke to je jedna principijelnost, dosljednost, i to u najtežim vremenima”, rekao je Milanko Mihajlica predsjednik SRS RS.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, čestitao je svim pravoslavim vjernicima praznik i istakao zadovoljstvo činjenicom da je SRS, poslije SDS-a, u tradicionalnom smislu najutemeljenija politička organizacija.

“Srpska radikalna stranka je jedna od najdoslednijih političkih organizacija u Republici Srpskoj. To su sasvim dovoljni razlozi da danas budem gost, ovdje u Prnjavoru, gdje se obilježava Krsna slava ove stranke”, istakao je Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a.

„Vrlo je važno da SRS čuva tradiciju srpskog naroda i slavi svoju Krsnu slavu“, istakao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

“Prilika je ovo da se razgovara i sa predstavnicima drugih političkih stranaka, sa članovima Srpske radikalne stranke, a i sa drugim gostima o nekim aktuelnim stvarima. Uvijek su slave mjesto opuštene atmosfere, gdje se može razgovarati i dijeliti razmišljanje o mnogim temama. Još jednom čestitam slavu našim prijateljima iz Srpske radikalne stranke”, istakao jeBranislav Borenović predsjednik PDP-a.

Čestitajući krsnu slavu svim srpskim radikalima kao i domaćinima koji slave, načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, istakao je kao najvažniju poruku dobru saradnju sa ovom strankom.

“U zadnje dvije godine imali smo podršku SRS-a, sarađivali smo kada su izbori u pitanju. Svake godine sam, zajedno sa svojim saradnicima na ovom mjestu. Ono što bih volio jeste da ne moram ići na dva mjesta i da Radikali obilježavaju slavu na jednom mjestu. Evo, danas ćemo morati na dva mjesta da se nađemo. Uvjeren sam da će se saradnja na lokalnom nivou nastaviti, kao što je i ranije bila”, kaže Darko Tomaš načelnik opštine Prnjavor.

Obilježavanju Krsne slave Radikala i lomljenju slavskog kolača pored funkcionera, članova i simpatizera Srpske radikalne stranke prisustvovali su i predstavnici drugih političkih partija.

Izvor: TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.