TV K3

android aplikacija

instaliraj

U potopljeni Nju Orleans stiže “Beri”; Upaljeni svi alarmi (FOTO/VIDEO)

U potopljeni Nju Orleans stiže “Beri”; Upaljeni svi alarmi (FOTO/VIDEO)
Tropska oluja koja se formirala nad Meksičkim zalivom mogla bi da preraste u uragan i udari na Nju Orleans koji je već poplavljen.

Meteorolozi kažu da bi oluja mogla da preraste u uragan do kraja dana, a prosječna jačina vjetra je oko 55 kilometara na sat.

Kako je javio Glas Amerike, prema prognozama će u petak i subotu na potezu zapadnog Teksasa i Luizijane pasti između 25 i 50 centimetara kiše.

Tropska oluja, za koju se očekuje da postane uragan nazvan “Beri”, mogla bi da udari zapadno od Nju Orleansa na rijeci Misisipi.

Andrew Malcolm

@AHMalcolm

Hurricane Barry under construction caught by @Astro_Christina aboard the International Space Station 270 miles above.

98 people are talking about this

Sistem nasipa u tom gradu se nalazi pred najvećom probom poslije uragana “Katrina”, a vjeruje se da reka Misisipi dostići svoj najviši nivo za skoro 70 godina – šest metara.

Nju Orleans je već pod vodom zbog obilne kiše, do 23 centimetra, koja je padala prethodnih dana. Poplavljena je i istorijska Francuska četvrt.

Teksas je podigao stepen upozorenja i priprema centar za vanredne situacije.

– Želimo da obezbijedimo da država Teksas radi sve što može da se pripremi za oluju – rekao je guverner Teksasa Greg Abot.

Preventivno je zatvorena trećina postrojenja za preradu sirove nafte u Meksičkom zalivu, a naftne platofme su evakuisane.

 

Komentarišite

Your email address will not be published.