TV K3

android aplikacija

instaliraj

U petak hitna sjednica Predstavničkog doma BiH o migrantima i stanju u pravosuđu

U petak hitna sjednica Predstavničkog doma BiH o migrantima i stanju u pravosuđu

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biće održana u petak sa početkom u 10 časova, saopšteno je iz ovog Doma.

Na dnevnom redu naći će se dvije tačke. Prva od njih je aktuelna situacija u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, s akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije.

Poslanici Predstavničkog doma trebalo bi da raspravljaju i o migrantskoj krizi u BiH. Na dnevonm redu je Informacija Savjeta ministara BiH o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH, sa posebnom pažnjom na aktuelnu bezbjednosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona.

Podsjetimo, 14 poslanika zatražilo je juče hitnu sjednicu Predstavničkog doma o situaciji u pravosuđu, obavezama iz preporuka Evropske komisije, te informaciji Savjeta ministara BiH o upravljanju masovnim prilivom migranata u BiH, kao i bezbjednosnoj i humanitarnoj situaciji na području Unsko-sanskog kantona.

Sjednicu su zahtijevali Nermin Nikšić, Branislav Borenović, Dragan Mektić, Jasmin Emrić, Nada Mladina, Damir Arnaut, Predrag Kojović, Edita Đapo, Enver Bijedić, Mira Pekić, Mirsad Kukić, Aida Baručija i Mirjana Marinković Lepić.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH još uvijek nije održao nijednu sjednicu.

Posljednja sjednica bila je zakazana za 11. april, ali nije bila održana zbog nedostatka kvoruma, odnosno, nisu došli poslanici iz reda srpskog naroda.

Izvor: Nezavisne novine 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.