U pelenama pljačkao starce

February 11, 2015, 9:12 am

Alberto Meza, star 25 godina, ciljao je na kuće u kojima su živjele starije žene i pretvarao se da je dječak kojem treba pomoć u traženju majke. Pri tome je često nosio pelene i lizao lizalo da bi bio što uvjerljiviji u očima staraca. Ljudi iz grada Asunsion tvrde da se Meza često mogao viđati kako hoda ulicama u pelenama i mnogi su mislili da je mentalno poremećen. Ali u stvarnosti on je bio nemilosrdni prevarant, koji je krao sve što je mogao ukrasti jednom kada se nađe u tuđoj kući. Dok su starci odlazili da mu donesu sok ili grickalice on je iskorištavao situaciju i krao šta mu dođe pod ruku. Čak je znao krasti vodu i voće.

“Iznenađena sam da ga je policija tek sada uhapsila. On to radi godinama”, objašnjava mještanka Lara Orenals, stara 59 godina.

Policija je ranije dobijala izvještaje da je viđen muškarac u pelenama i često su ga nalazili obučenog kao bebu kako liže lizalo.

Kada bi ugledao policajce on bi bacao novčanik u šiblje, ali bi sačuvao novac koji je skrivao u pelenama.

Uhapšen je kada je jedan stariji čovjek rekao da ga je opljačko neko ko nosi pelene.

Kada ga je policija uhapsila sa sobom je imao flašicu mlijeka i lizao je lizalo.

Policajka Glorija Ortiz je rekla da je Meza uhapšen oko dva sata poslijepodne nakon poziva starije žene koju je ujutro opljačkao. On je navodno ušao u spavaću sobu, gdje je pronašao njen novčanik, a zatim je istrčao iz kuće. Nakon hapšenja pronađen je novčanik, koji je bacio, i vraćen je starici.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *