U nedjelju besplatan prevoz u Donju Gradinu

U nedjelju besplatan prevoz u Donju Gradinu

Opština Kozarska Dubica obezbijedila je besplatan prevoz u Donju Gradinu za sve građane koji žele da u nedjelju, 23. aprila, prisustvuju obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina.

“Kao i prethodnih godina, obezbijeđen je besplatan prevoz u Donju Gradinu, a autobusi će u nedjelju, 23. aprila, krenuti sa tri lokacije, i to iz Knežice u 9.30 časova, ispred Crkve Svetih apostola Petra i Pavla i sportske dvorane u Kozarskoj Dubci u 10.00 časova”, saopšteno je iz Opštinske uprave Kozarska Dubica.

Parastosu i pomenu u Donjoj Gradini prisustvovaće i učenici Prve i Druge kragujevačke gimnazije, koji će večeras doputovati u Kozarsku Dubicu, da bi zajedno sa svojim vršnjacima, učenicima gimnazije u Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” iz te opštine, u Spomen-području Donja Gradina, prisustvovali obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina.

Komemoracija u Spomen-području Donja Gradina, koju zajednički organizuju Vlade Republike Srspke i Srbije, počeće u 11.15 časova polaganjem vijenaca na grobnom polju “Topole, u 12.00 časova služiće se pomen i parastos na grobnom polju “Hrastovi”. U 13.00 časova planirano je obraćanje zvaničnika.

U okviru obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina u Domu kulture u Kozarskoj Dubici sutra će u 20.00 časova biti održana memorijalna akademija pod nazivom “Svijete tihi”.

U nedjelju, 23. aprila, u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici biće služena arhijerejska liturgija u pomen svim nevino stradalim jasenovačkim žrtvama.

 

(SRNA)

Komentarišite

Your email address will not be published.