U Modriči otvoreni “Gastro susreti”

May 16, 2022, 4:04 pm

U Modriči su danas otvoreni “Gastro susreti” na kojima je 12 izlagača iz Modriče, Banjaluke i Vukosavlja izložilo hranu i piće, a prvi put organizovan je i mini-sajam jagoda, cvijeća i knjiga.

Direktor Turističke organizacije Modriča Dejan Lazarević rekao je da je cilj manifestacije, koju Turistička organizacija osmi put realizuje sa Srpskim kulturnim centrom i opštinom Modriča, predstavljanje tradicionalnih jela koja su karakteristična za pojedina modrička sela.

On je dodao da je organizovana izložba jagoda i cvijeća, te prezentacija književih djela izdavača iz Banjaluke i Modriče.

– Na centralnom modričkom šetalištu izložena je raznovrsna hrana i piće od kojih su riblju čorbu i čorbanac i ove godine pripremili članovi Udruženja ribara Optima i Lovačkog udruženja Majna iz Modriče – rekao je Lazarević.

Јednodnevnu turističko-privrednu manifestaciju “Gastro susreti” otvorio je načelnik opštine Јovica Radulović, koji je rekao da Modriča postala prepoznatljiva u Republici Srpskoj po ovim susretima.

– Modriča je poljoprivredna sredina koja ima perspektivu za proizvodnju zdrave hrane – rekao je novinarima Radulović.

On je naveo da se nada da će kroz podsticaje i druge mjere lokalna uprava

Modriče, zajedno sa vlastima Republike Srpske, pomoći poljoprivrednu proizvodnju i angažovanje domaćih resursa, od kojih se u budućnosti može opstati.

– Zadovoljan sam brojem izlagača na susretima koji su se, nakon prošlogodišnjeg odlaganja manifestacije zbog epidemije virusa korona, pojavili u Modriči – rekao je Radulović.

Izvor: Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.