U Melburnu zatvorena sva gradilišta

September 21, 2021, 6:23 am

Više stotina ljudi izašlo je na proteste u Melburnu nakon što su vlasti na dvije sedmice zatvorile gradilišta u gradu, uz obrazloženje da često kretanje radnika izaziva širenje virusa korona.

Odluka da se obustave građevinske aktivnosti u Melburnu donijeta je nakon demonstracija praćenih nasiljem protiv obavezne vakcinacije.

Vlasti australijske države Viktorija saopštile su da svi građevinski radnici do kraja sedmice moraju da prime najmanje jednu dozu vakcine.

“Krizni štab nije imao drugog izbora osim da predloži pauziranje rada u građevinskom sektoru na dvije sedmice kako bi se poboljšala saradnja u oblasti vakcinacije i usporilo širenje virusa”, naglasio je ministar zdravlja Viktorije Martin Foli.

Na snimcima emitovanim na televiziji i objavljenim na društvenim mrežama vide se demonstranti na ulicama Melburna kako pale baklje i uzvikuju slogane dok ih prati policija na konjima i u opremi za suzbijanje nemira.

Australija je uvela mjere blokade u Sidneju, Melburnu i Kanberi radi sprečavanja širenja delta soja virusa korona, ali ove regulative izazvale su brojne demonstracije. Tokom vikenda je uhapšeno više stotina ljudi.

Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *