TV K3

android aplikacija

instaliraj

U Kostajnici vanredno stanje; Vodostaj Sane u stagnaciji

Vodostaj rijeke Une u Novom Gradu je u blagom opadanju, a Sane stagnira, rečeno je Srni u lokalnom Centru za obavještavanje. Vodostaj Une u 12.00 časova iznosio je 501 centimetar i niži je za jedan centimetar u odnosu na 6.00 časova, kada je bio u stagnaciji. Vodostaj rijeke Sane iznosi 530 centimetara i u stagnaciji je od jutros u 5.00 časova.

U Kostajnici vanredno stanje; Vodostaj Sane u stagnaciji

Vodostaj rijeke Sane u Prijedoru stagnira, zaplavljeno je stotinak kuća u naseljima Tukovi, Raškovac, Brezičani i Gomjenica.

U Kostajnici je noćas proglašeno vanredno stanje, jer je vodostaj rijeke Une prešao kritičnu granicu od 450 centimetara, a građani su upozoreni da materijalna dobra i stoku sklone na sigurno, rekao je Srni portparol opštine Aleksandar Pašić.

Prema njegovim riječima, vodostaj rijeke Une u Kostajnici i dalje raste i prema mjerenjima u 8.00 časova iznosi 455 centimetara, što je za jedan centimetar više u odnosu na vodostaj u 7.00 časova.

Kostajnica - poplave

Kostajnica – poplave

Na području opštine Kozarska Dubica i dalje su na snazi vanredne mjere zaštite od poplava, a iako je su vodostaji rijeka Une i Save u porastu za oko dva centimetra na sat, veće opasnosti od izlivanja i poplava nema i grad nije ugrožen, rekao je šef opštinskog Odsjeka civilne zaštite Đuro Trubarac.

On je naveo da je zbog izlivanja Une u nebranjenom području naselja Špilja i Vrioci za saobraćaj prekinut magistralni put Kozarska Dubica-Kostajnica, a zbog oštećenja mosta u Božićima i regionalni put prema Moštanici.

Zbog izlijevanja Une, ali i nadiranja podzemnih voda zaplavljeno je deset kuća u dubičkom naselju Špilja i selu Ševarlije.

Zbog izlijevanja Sane i dalje su neprohodni putni pravci Blagaj – Vitasovci, Blagaj – Radomirovac, Blagaj – Dvorna i Urije – Šuća.

Rijeka Sana zaplavila je na području Prijedora oko 100 stambenih objekata u naselju Tukovi i Raškovac, Brezičani i Gomjenica i veliki dio poljoprivrednih površina u tim mjesnim zajednicama, saopšteno je iz Odsjeka civilne zaštite.
Oko 10 stambenih objekata je poplavljeno do nivoa prodora plavnih voda.

Oštroj Luci nabujala Sana je presjekla putne pravce, Oštra Luka –Usorci, Usorci – Trnava i Marini – Ovanjska.

Oštra Luka - poplave

Oštra Luka – poplave

Vodostaj rijeke Sane jutros je u Prijedoru iznosio 454 centimetara i u stagnaciji je posljednja tri do četiri sata.

Kako saznajemo od nadležnih iz Odsjeka civilne zaštite širom prijedorske regije, ohrabruje podatak da uzvodno od kritičnih tačaka, svi vodostaji stagniraju.

RTRS

Komentarišite

Your email address will not be published.