TV K3

android aplikacija

instaliraj

U FBiH 52 zaraženih, troje preminulih

U FBiH 52 zaraženih, troje preminulih

U Federaciji BiH potvrđena su 52 slučaja zaraze virusom korona, a tri osobe su preminule, podaci su Zavoda za javno zdravstvo FBiH o epidemiološkom stanju danas do 10.00 časova.

U saopštenju je navedeno da su u FBiH obavljena 464 testa na virus korona, te da su od 52 slučaja, u odnosu na posljednji izvještaj juče u 18.00 časova, četiri nova.

Najviše slučajeva zaraze virusom korona – 24, zabilježeno je u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, slijede Zeničko-dobojski kanton sa osam, Unsko-sanski kanton sa šest, te Kanton Sarajevo sa pet slučajeva.

U Bosansko-podrinjskom kantonu imaju četiri slučaja zaraze virusom korona, Zapadnohercegovačkom tri, a po jedan u Posavskom i Srednjebosanskom kantonu.

Najviše testova na virus korona – 177 obavljeno je Hercegovačko-neretvanskom kantonu, a potom u Tuzlanskom, gdje je urađeno 107 testiranja i svi su bili negativni.

U Kantonu Sarajevo urađeno je 69 testova na virus korona.

Od virusa korona u svijetu je umrlo više od 18.900 ljudi, a potvrđeno je više od 420.000 slučajeva zaraze u više od 170 zemalja, podaci su američkog Univerziteta “Džon Hopkins”.

Do sada se oporavilo više od 110.000 ljudi.

SRNA

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.