U Beču sastanak ministarskog Savjeta OEBS-a

U Beču sastanak ministarskog Savjeta OEBS-a

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak učestvovaće danas i sutra u Beču na sastanku Ministarskog savjeta OEBS-a, na poziv predsjedavajućeg OEBS-a Sebastijana Kurca.

Crnadak će danas prisustvovati otvaranju sastanka, kada će se učesnicima obratiti Kurc, predsjednik Parlamentarne skupštine OEBS-a Đorđ Ćereteli i generalni sekretar OEBS-a Tomas Greminger, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

On će u Beču učestvovati i na posebnom događaju na visokom nivou, čiji su domaćini ministri inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto i Rusije Sergej Lavrov, kao i u diskusiji o izvještaju specijalnog predstavnika OEBS-a Petera Nojmana o borbi protiv nasilnog ekstremizma i radikalizma koji vodi terorizmu.

Tokom konferencije u Beču, Crnadak će imati odvojene sastanke sa ministrom inostranih poslova Slovenije Karlom Erjavcom, ministrom inostranih poslova Crne Gore Srđanom Darmanovićem, te predstavnikom za slobodu medija OEBS-a Harlemom Dajsirom.

Ministarski savjet centralno je tijelo za odlučivanje i upravljanje OEBS-om.

Godišnji sastanak predstavlja priliku da ministri inostranih poslova 57 zemalja članica OEBS-a sagledaju i procijene bezbjednosnu situaciju na evroatlantskom i evroazijskom području, kao i aktivnosti organizacije u svim njenim oblastima djelovanja.

(Srna)

Komentarišite

Your email address will not be published.