TV K3

android aplikacija

instaliraj

Tužilaštvo BiH ispituje navode o krijumčarenju naoružanja; Mektić – Ne vjerujem u istragu o obavještajnoj akciji Hrvatske (VIDEO)

Tužilaštvo BiH ispituje navode o krijumčarenju naoružanja; Mektić – Ne vjerujem u istragu o obavještajnoj akciji Hrvatske (VIDEO)

U Tužilaštvu BiH formiran je predmet koji je dat u rad tužiocu Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji će preduzeti aktivnosti kako bi se utvrdile sve okolnosti i navodi izneseni u medijima, koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

U okviru predmeta biće ispitane sve osobe koje su iznosile navode i saznanja o navedenim aktivnostima a o kojima tužilaštvo nije informisano niti su dešavanja prijavljena Tužilaštvu BiH.

– Ministar bezbjednosti BiH, Dragan Mektić biće pozvan i saslušan o svim detaljima koje je iznio u medijskim izjavama, a o kojima tužiocu nije podnesena nikakva prijava niti izvještaj od nadležnih agencija za provođenje zakona – navode iz Tužilaštva.

Tužilaštvo BiH odlučno je u borbi protiv svih vidova krivičnih djela iz svoje nadležnosti a posebno krivičnih djela koja imaju regionalni ili međunarodni karakter i koja se odnose na bezbjednost građana BiH.

Mektić za Srpskainfo: Ne vjerujem u istragu o obavještajnoj akciji Hrvatske

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je za Srpskainfo da će se odazvati ako dobije poziv za saslušanje u Tužilaštvo BiH u slučaju djelovanja hrvatskih obavještajaca BiH, ali da nije optimista da će tužioci posao dovesti do kraja.

– Nisam još čuo nikavu zvaničnu reakciju Tižilaštva. Ako me pozovu naravno da ću se odazvati. Ali, ne verujem u pozitivan ishod njihove istrage. Kakvo Tužilaštvo, oni samo otvaraju istrage. Hajde neka kažu samo jednu istragu koju su završili – kaže Mektić.

Podsjećamo, portal “Žurnal” objavio je da su pripadnici hrvatske obavještajne službe pokušavali vrbovati selefije da prenose oružje u mesdžide kako bi pokušali diskreditovati BiH, odnosno dokazati tvrdnje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović da iz BiH postoje terorističke prijetnje.

Ministar Mektić je potvrdio da i on ima takve informacije, nakon čega je Tužilaštvo BiH saopštilo da je formiralo predmet o ovom slučaju i da će pozvati i Mektića na saslušanje.

Srpskainfo

Komentarišite

Your email address will not be published.