Turkovićeva samovoljno proglasila dan žalosti

July 11, 2020, 7:51 am

Ministar inostranih poslova BiH Bisera Turković samoinicijativno je i bez saglasnosti Savjeta ministara o proglašenju 11. jula danom žalosti uputila instrukciju diplomatsko-konzularnim predstavništvima i misijama BiH da danas spuste zastave na pola koplja.

Turkovićeva je to naložila aktom koji je naslovljen sa “Instrukcija za postupanje u skladu sa odlukom o proglaženju 11. jula 2020. godine danom žalosti”, piše “Glas Srpske”.

Bivši zamjenik ministra inostranih poslova BiH Ana Trišić Babić rekla je da gaji pijetet i poštovanje prema svim žrtvama, ali da se od komemoracije u Srebrenici pravi politička priča.

Ona je istakla da se instrukcijama, koje je uputila Turkovićeva, ne pokazuje pijetet prema žrtvama, već pokušavaju da prikupe jeftini politički poeni.

“Svake godine, ali baš svake, pravi se ista politička priča koja ne ide u prilog nijednoj žrtvi. Odluka o proglašenju 11. jula danom žalosti donošena je godinama unazad i mogu to da razumijem kao čin poštovanja prema žrtvama. Ne bih imala ništa protiv da je ta odluka donesena i ove godine, ali tek kada se budu poštovale i srpske žrtve. Onda ćemo se svi bolje razumjeti i poštovati”, rekla je Babićeva.

SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *