Tubak: Govedarica sve koji se ne slažu s njim smjenjuje i proglašava izdajnicima

June 27, 2019, 8:56 am

Goran Tubak, bivši šef Opštinskog odbora SDS Čelinac i član Glavnog odbora, kojeg je putem elektronske pošte i mimo statuta stranke smijenio aktuelni predsjednik Vukota Govedarica, i dalje u Skupštini opštine predstavlja odborničku grupu SDS, te se nada da će unutarstranački izbori u nedelju donijeti dugo očekivane promjene u stranci.

– Iz CIK BiH su zvali organe opštine i rekli da ja imam pravo i dalje predstavljati našu odborničku grupu, što najbolje govori koliko su pravno problematične odluke čovjeka koji je kandidaturom za predsjednika Republike Srpske obećao članstvu i građanima da će svakako podnijeti ostavku. Ukoliko postane predsjednik države, obećavao je tada Vukota Govedarica, daće ostavku na mjesto predsjednika stranke, a ukoliko stranka pod njegovim vođstvom opet izgubi izbore – podnijeće ostavku na mjesto predsjednika stranke. Jedino što je sad jasno, jeste da obećanja nije ispunio i da proizvođenjem nesloge u stranci, želi isključivo da se održi na vlasti unutar stranke, kad je na izborima opet propao, kaže Tubak.

Tubak dodaje kako je nemoć da se sakriju katastrofalni efekti Govedaricinog vođenja stranke, doveli do toga da njega pokušava zaplašiti tužbama za klevetu, a sve one članove stranke koji su se dokazali radom na terenu i rezultatima na biralištima, a nezadovoljni su njegovim vođstvom – proglasi izdajnicima i zamjeni svojim poslušnicima.

Opštinski odbor SDS je pod mojim vođstvom ostvario najbolji izborni rezultat, ali Govedarici očigledno nije u cilju da napreduje stranka, već prije svega on lično. Napuštanje osnovnih principa političkog djelovanja SDS, te okretanje politike prema Sarajevu i stranom faktoru, sve više budi nezadovoljstvo unutar članstva, koje sve glasnije zahtijeva promjene koje će omogućiti ponovno stvaranje sabornosti unutar stranke i povratak u politički život uglednih članova, koje je Govedarica u želji za potpunom vlašću ili izbacio ili im onemogućava djelovanje, tvrdi Tubak.

SDS u nedelju 30. juna 2019. godine, devet mjeseci nakon izbora, na unutarstranačkim izborima treba izglasati novo rukovodstvo stranke.

 

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *