TV K3

android aplikacija

instaliraj

Tržište komercijalnih dronova bi se moglo utrostručiti do 2023. godine

Tržište komercijalnih dronova bi se moglo utrostručiti do 2023. godine
FAA ističe da tržište komercijalnih dronova raste brže od očekivanog te da bi se lako moglo utrostručiti do 2023. godine, dok tržište nekomercijalnih dronova usporava.

Izvještaj pokriva široke poglede na polje avijacije, ukljućujući domaće američko i međunarodna tržišta aviona, saobraćaja koji se odnosi na zračni transport tereta te dronove. Navedeno je da bespilotni leteći sistemi doživljavaju zdravi rast u SAD-u i širom svijeta, posebno u proteklih pet godina, a dodaje se da je taj rast uzrokovao određene probleme jer se odnosi na sve od amaterskih pilota do profesionalnih rigova koji dijele isti zračni prostor s većim letjelicama kojim leti čovjek.

Kada je riječ o malim dronovima, uglavnom nekomercijalnim uređajima, od 31. decembra prošle godine je registrovano više od 900.000 vlasnika. Registracija je obavezna od 2015. godine, a trenutno je u upotrebi oko 1,25 miliona dronova (mali modelski dronovi ne moraju biti registrovani). FAA predviđa usporavanje tržišta u narednih pet godina usljed stabilizacije cijena.

Svaki komercijalni dron mora biti registrovan, a mjesečno se bilježi oko 15.000 novih registracija što je gotovo trostruko više u odnosu na istu vrstu dronova prošle godine. Do kraja prošle godine je registrovano više od 27.000 komercijalnih dronova.

Dok tržište modelskih dronova usporava, tržište komercijalnih letjelica ubrzava, a FAA očekuje nastavak rasta. Broj registracija će nadmašiti 44 posto u odnosu na prošlu godinu, a do 2023. godine će biti utrostručen. Očekuje se da će u to vrijeme letjeli 823.000 dronova. Broj komercijalnih dronova ove godine će premašiti procjene načinjene prošle godine za 2022. godinu.

Rastom broja dronova se pojavljuju nove primjene. Kompanije poput Amazona, Googlea, Walmarta i 7-Elevena eksperimentišu s dronovima za dostavu, a bolnica Baltimore je iskoristila dron za dostavu organa prošlog mjeseca. Dronovi postaju efikasniji i sigurniji, trajanje baterije se produžava, nastavlja se njihova integracija, a razvijaju se i novi modeli biznisa kao što su usluge dostave ili operacije potrage i spašavanja.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.