TV K3

android aplikacija

instaliraj

Tromjesečna obustava plaćanja poreskih obaveza (VIDEO)

Tromjesečna obustava plaćanja poreskih obaveza (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Vlada donijela odluku da se do 30. juna obustavi plaćanje obaveza po osnovu poreza na dobit i sve naknade koje proističu iz završnog računa.

Višković je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je Vlada odlučila da se na tri mjeseca prolongiraju obaveze privrednih subjekata prema IRB-a.

U skladu sa našim mogućnostima pomoći ćemo svim poslodavcima i radnicima  – predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

– Donesena je odluka da se članovi Vlade odreknu 50 odsto ličnih primanja za mart, a sredstva će biti uplaćena u Fond solidarnosti – rekao je on.

Višković je rekao da je preporuka Vlade da se zaposleni u javnom sektoru čija je plata veća od 1.000 KM, osim radnika u zdravstvu, odreknu deset odsto primanja u korist Fonda solidarnosti.

– Moramo pokazati solidarnost prema radnicima u realnom sektoru i sredstva prikupljena u Fond solidarnosti biće iskorištena za pomoć njima – rekao je predsjednik Vlade Srpske.

On je naveo da se veoma aktivno radi na formiranju fonda za pomoć privredi.

RTRS

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.