Trivić ocjenama na fakultetu odgovara na prozivke

November 25, 2021, 8:21 pm

Nakon što me je srpski član nazvao praznom ljušturom, a juče njegovi poslanici postavljali pitanje kako to da sam ja profesor na fakultetu, pa evo crno na bijelo kako. Počeću od kraja: doktorirala sam na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, sa prosjekom ocjena tokom studija 9,58.

Napisala je ovo na svom Fejsbuk profilu Jelena Trivić poslanik PDP u Narodnoj skupštini Srpske dodajući da na uvrede uvijek odgovara argumentima.

“45 desetki od ukupno 60 ocjena tokom cijelog školovanja. Magistrirala sam na Ekonomskom fakultetu Forli Univerziteta u Bolonji sa prosjekom ocjena tokom studija 29,38 (30 je maksimum). Diplomirala sam na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci sa prosjekom ocjena tokom studija 9,58.

Za sve izbore u zvanja, od asistenta, višeg asistenta, docenta i vanrednog profesora, ispunjavala sam Zakonom propisane uslove koji, osim prosjeka ocjena, predviđaju i pisanje naučnih knjiga i radova, međunarodnu saradnju, učešće u projektima od značaja, itd. Za neke izbore u zvanja imala i po četiri puta više referenci od onog što Zakon minimalno predviđa. Svi izvještaji o izborima u zvanja javno su dostupni na sajtu banjalučkog Univerziteta gdje radim”, istakla je Trivićeva.

Naglasila je da su njeni govori u Narodnoj skupštini odraz njenog političkog rada kao narodnog poslanika.

“Zašto SNSD poslanicima smeta činjenica da sam ja i profesor na fakultetu, ne znam, ali oni me tamo nisu birali, niti me mogu od tamo otjerati, iako bi oni ,vjerovatno, voljeli da mogu. Postoje kriterijumi kako se neko bira u izbor u zvanje”, kaže Trivićeva, ističući da ovo navodi u cilju prisjećanja uspjeha koje je postizala tokom školovanja, a ne iz namjere da se pravda bilo kome.

(BN)

https://www.facebook.com/trivicjelena/posts/455588362589642

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *