TV K3

android aplikacija

instaliraj

Trivić o ”preletu” dijela opozicije

Trivić o ”preletu” dijela opozicije

Budući poslanik u Narodnoj skupštini RS Jelena Trivić osvrnula se na vladajući trend prilaska dijela opozicije Miloradu Dodiku, u želji da se dokopaju dijela kolača u vlasti.

Ona je na Fejsbuku objavila post kojim podsjeća dojučerašnje kolege u Savezu za pobjedu kakva je uloge opozicije.

”Pitanje ulaska u vlast, do juče opozicionih partija, zajedno sa SNSD-om nije pitanje pukog političkog pragmatizma. Takav politički zaokret do juče žestokih protivnika režima (kako su ih sami nazivali) znači serviranje jednog velikog dijela naroda onima kojih se narod boji. I to na tacni.
Zato oni koji hrle u vlast treba da znaju da postoje ljudi koje ovakva vlast guši i uskraćuje im osnovne ljudske slobode.

Politička opozicija treba da postoji da bi pružila podršku onima koji nisu u sistemu vlasti a mogu biti i najbolji student, i doktor, i stručnjak….da im pruži vjeru i nadu da nije sve uzaludno ako niste u sistemu vlasti.

Zato je pitanje koalicije sa SNSD-om pitanje političke odgovornosti prema narodu i kao takvo, mora da sadrži dimenziju ljudskosti koliko god to u politici izgledalo nepragmatično”, napisala je Trivićeva.

BN

Komentarišite

Your email address will not be published.