TV K3

android aplikacija

instaliraj

Trijumf dobojske “Sloge”

Trijumf dobojske “Sloge”

Tekvondo klub /TK/ “Sloga” iz Doboja pobjednik je 16. Međunarodnog tekvondo turnira “Prnjavor open 2018”.

U ukupnom plasmanu turnira, koji je sinoć završen u Prnjavoru, u konkurenciji 20 klubova iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/ drugo mjesto pripalo je klubu “Gazija” iz Bužima, a treće sarajevskom “Tekjonu”.

U kategoriji mlađih kadeta za najuspješnije pojedince proglašeni su Mia Jozić iz TK “Gebek” Slavonski Brod i Tarik Džaka iz TK “Tornado” Sarajevo, a kod starijih kadeta Marko Stanković i Ivana Ilić iz TK “Sloga” Doboj.

Kod mlađih juniora najbolji su bili Mia Vasiljević iz TK “Doboj” Doboj i Rijad Okerić iz TK “Tekjon” Sarajevo, dok su kod starijih junior trijumfovali Ksenija Milojević iz TK “Doboj” i Amar Briga iz TK “Tekjon” Sarajevo.

U seniorskoj kategoriji ulogu favorita opravdao je Sava Njegovan, član TK “Prnjavor”, dok je u ženskoj konkurenciji najuspješnija bila Samra Mršo iz TK “Tekjon” Sarajevo.

Od Prnjavorčana zlatne medalje kod seniora, osim Njegovana, osvojili su David Stanišić i David Đuraš. Prvo mjesto osvojili su kadeti Monika Gajanić, Dimitrije Vuković i David Malešević, te juniori Slađan Milanović, Miloš Vrhovac i Dejan Modić.

Na turniru održanom u okviru manifestacija povodom obilježavanja 24. marta, Dana opštine Prnjavor, učestvovalo je oko 250 takmičara.

(SRNA)

Komentarišite

Your email address will not be published.