TV K3

android aplikacija

instaliraj

Trideset godina od pada Berlinskog zida (VIDEO)

Trideset godina od pada Berlinskog zida (VIDEO)

Njemačka danas obilježava 30. godišnjicu od pada Berlinskog zida, što je dovelo do ujedinjenja Njemačke i poslužilo kao simbol kraja Hladnog rata.

Njemački ambasador u Rusiji Geza Andreas fon Hajr, povodom 30. godišnjice od rušenja Berlinskog zida, rekao je da će Njemačka zauvijek biti zahvalna Sovjetskom savezu jer nije stao na put mirnoj revoluciji u Istočnoj Njemačkoj 1989. godine.

– Zauvijek ćemo biti zahvalni Sovjetskom savezu. SSSR je odigrao odlučujuću ulogu u padu Berlinskog zida, kao i u promjenama u Istočnoj Njemačkoj budući da je sve prošlo mirno i bez primjene sile – istakao je Hajr.

Takođe je rekao i da se klanja svima onima koji su te godine pokazali hrabrost i entuzijazam da mirnim putem stave tačku na sva ugnjetavanja.

– Danas moramo da budemo pažljivi, jer čak i u jeku svih ovih nesuglasica, ništa ne može da se uporedi sa onim vremenima u kojima su živjeli narodi Evrope tokom Hladnog rata – zaključio je njemački ambasador.

Njemačke vlasti poslale su pozivnicu Rusiji da učestvuje u proslavama povodom 30. godišnjice pada Berlinskog zida, dok je rusko Ministarstvo inostranih poslova potvrdilo da će tom jubileju prisustvovati ambasador Rusije u Njemačkoj.

(sputniknews.com- Foto:infomediabalkan)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.