TV K3

android aplikacija

instaliraj

Tramp: Veliki dan za svijet; Kim oduševljen susretom

Tramp: Veliki dan za svijet; Kim oduševljen susretom

Sa osmjehom na licu i ispruženom rukom, predsjednik SAD Donald Tramp dočekao je lidera Sejverne Koreje Kim Džong Una na jako utvrđenom položaju u demilitarizovanoj zoni koja razdvaja dvije Koreje, a potom je Tramp postao prvi aktuelni američki predsjednik koji je kročio na sjevernokorejsko tlo.

Tramp je Kimu poručio da je ponosan što je prešao preko granice.

“Ovo je veliki dan za svijet”, rekao je američki predsjednik.

Kim nije krio oduševljenje susretom i smatra da je sastanak iskaz volje da se eliminišu svi “nesrećni događaji iz prošlosti i otvori nova budućnost”.

Kazao je da je bio iznenađen kada je dobio poziv za sastanak od predsjednika Trampa u subotu.

Uprkos tome što je Tramp prvobitno planirao da sa Kimom provede samo dva minuta, susret se pretvorio u razgovor koji je trajao duže od pola sata.

AP navodi da sastanak u pograničnom selu Panmundžomu predstavlja i nevjerovatno priznanje autoritarne vlasti Kim Džong Una od američkog predsjednika.

Tramp je izjavio da razmišlja da pozove lidera Sjeverne Koreje u SAD, a moguće i u Belu kuću.

“Odmah bih ga pozvao”, rekao je Tramp, na šta se Kim nadovezao rekavši da će mu biti čast da američkog predsjednika pozove u sjevernokorejsku prijestonicu Pjongjang “u pravo vrijeme”.

Tramp i Kim su prije današnjeg sastanka razgovarali u Vijetnamu u februaru, kada nisu postignuti nikakvi napreci po pitanju denuklearizacije Korejskog poluostrva.

Izvor: Tanjug

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.