TV K3

android aplikacija

instaliraj

Tramp insistira na brzom povlačenju vojske iz Sirije

Tramp insistira na brzom povlačenju vojske iz Sirije

Predsjednik SAD Donald Tramp insistira na povlačenju američke vojske iz Sirije čim operacija protiv terorističke grupe DAEŠ bude završena, saopštila je u nedjelju portparolka Bijele kuće Sara Sanders.

Američka misija se nije promijenila- predsjednik je vrlo jasno rekao da želi da se američke snage što prije vrate kući. Mi imamo čvrstu namjeru da u potpunosti slomimo DAEŠ i stvorimo uslove koji im neće dozvoliti da se vrate. Očekuje se i da naši regionalni saveznici i partneri preuzmu na sebe dodatne vojne i finansijske obaveze za osiguranje bezbjednosti u regionu – dodala je Sandersova.

Juče je stalna predstavnica SAD pri UN Niki Hejli rekla da američke trupe neće biti povučene iz Sirije dok ne budu ispunjeni ciljevi.

– Nećemo otići dok ne budemo sigurni da smo postigli ono što želimo. Neka vam bude jasno, ako odemo, kada odemo, to će biti zbog toga što znamo da se sve kreće naprijed – rekla je ona.

Sjedinjene Američke Države, Francuska i Velika Britanija izvele su u subotu ujutru raketne napade na sirijske vladine objekte, koji se, prema njihovom mišljenju, upotrebljavaju za proizvodnju hemijskog oružja. Tokom vojne operacije one su na Siriju lansirale više od 100 raketa, od kojih su 71 oborile snage sirijske protivvazdušne odbrane. Ruske snage nisu bile uključene u obaranje raketa, ali su pratile sva lansiranja. Predsjednik Rusije Vladimir Putin nazvao je vojnu operaciju agresijom na suverenu državu, podsjećajući da hemijski napad u Siriji nije potvrđen.

 

Izvor: Sputnjik

Komentarišite

Your email address will not be published.